برداشتن خال

خال یک ضایعه خوش‌خیم متداول پوستی یا بدخیم  است. خال‌ها به دلیل تکثیر موضعی سلول‌های رنگ‌دانه (ملانوسیت) به وجود می‌آیند. بیشتر به این ضایعات ” خال ملانوسیتیک”(melanocytic naevus) می‌گویند، گاهی اوقات نیز تحت عنوان “خال نئوسیتیک” (naevocytic naevus) شناخته می‌شوند. خال‌های قهوه‌ای یا سیاه حاوی رنگ‌دانه ملانین می‌باشند، بنابراین ممکن است به آن‌ها “خال‌های رنگی” نیز بگویند

اگرچه اغلب خال‌های پوستی بی‌ضرر و بی‌خطر هستند، در موارد نادر پیش سرطانی می‌شوند و باید با جراحی آن‌ها را برطرف کرد. بسیاری از افراد برای زیباتر شدن اقدام به برداشتن خال هایشان می کنند . درمان خال تنها با هدف زیبایی صورت نمی‌گیرد بلکه برای بیمارانی که به ملانوم مبتلا شده اند ضروری است. بعضی از بیماران ترجیح می‌دهند با استفاده از روش‌های برداشتن خال صورت و بدن به شکل طبیعی یا با جراحی یا با لیزر بنا به دلایل زیبایی خال‌های خوش‌خیم خود را بردارند.

 

برداشتن خال های مادرزادی

 

خال های بدن انواع مختلفی دارند که یکی از این نوع خال ها، خال های ملانوسیتی هستند که به رنگ قهوه ای دیده می شوند. این نوع خال ها می توانند مادرزادی باشند تقریباً هر کسی حداقل وجود یک خال را در بدن خود تجربه خواهد نمود. حدود ۱٪ از افراد، با یک یا چند خال ملانوسیتیک مادرزادی به دنیا می‌آیند

نوع دیکر خال ها در گذر زمان به وجود بیایند. خال های مادرزادی باید قبل از برداشته شدن توسط متخصص پوست و زیبایی از لحاظ های مختلف بررسی شوند. زیرا برخی از این خال بدخیم هستند و دچار تغییرات ظاهری مشهودی نیز می شوند و حتماً باید برداشته شوند؛ به عبارت دیگر برداشتن خال های بدخیم بیش از آن که جنبه زیبایی داشته باشد، جنبه سلامتی دارند.

 برداشتن خال هایی که در گذر زمان ظاهر می شوند(خال های اکتسابی)

معمولاً این نوع خال ها با آغاز دهه سوم زندگی فرد ظاهر می شوند و شایع ترین زمان ظاهر شدن این خال ها بین ۳۰ تا ۶۰ سالگی است. این نوع خال ها نیز حتماً باید توسط متخصص پوست و زیبایی مورد معاینه قرار بگیرند و تمامی معاینات لازم بر روی راین نوع خال ها انجام شود.

علائم و نشانه‌ها

مردم اغلب می‌خواهند بدانند چگونه می‌توانند خال‌ها را تشخیص دهند.

در اینجا یک قاعده کلی را معرفی می‌کنیم:

خال

خال‌ها در بدن شما دارای ویژگی‌ها و صفات زیر هستند:

  • تک‌رنگ هستند – اغلب قهوه‌ای، اما به‌طورکلی خال‌ها می‌توانند به رنگ‌های: قهوه‌ای مایل به زرد، سیاه، قرمز، صورتی، آبی، همرنگ پوست و یا بی‌رنگ باشند.
  • شکل و ظاهر آن‌ها گرد است.
  • می‌توانند صاف و یا کمی برجسته باشند.
  • طی گذر زمان ثابت به نظر می‌رسند.

ممکن است همه خال‌های شما یکسان به نظر نرسند. حتی ممکن است در فردی، اندازه، شکل و یا رنگ خال متفاوت باشد. ممکن است خال‌ها مو داشته باشند. برخی خال‌های به‌آرامی در طول زمان تغییر خواهند کرد، حتی ممکن است ناپدید شوند. خال‌ها می‌توانند در هر نقطه‌ای از پوست ظاهر شوند. خال‌ها می‌توانند بر روی پوست سر، بین انگشتان دست‌وپا، کف پا، کف دست و حتی در زیر ناخن ایجاد شوند.

روش های برداشتن خال

با توجه به اینکه محل به وجود امدن خال ها و نوع انها تفلاوت هایی با هم دارند میتوان از روش های مختلفی برای خال برداری استفاده کرد البته مورد های دیگر نیز در این زمینه تاثر گذار هستند که از مهم ترین آنها میتوان به سن بیمار ،اندازه خال (بزرگی و کوچیکی) ، سطحی و عمقی بودن آن ،رنگ خال و حتی محل خال اشاره کرد

اما به طور کلی خال هایی که در گذر زمان، شکل، اندازه، تقارن و رنگ آنها دچار تغییراتی می شود باید تحت انجام آزمایشات مختلف قرار بگیرند و در صورت نیاز عمل خال برداری بر روی آن ها از طریق یکی از روش های زیر انجام بگیرد.

روش جراحی برای خال برداری:

پرکاربردترین روش برای برداشتن خال روش جراحی است. خال ها با بی حس کردن پوست و حذف بخش رشد کرده با قیچی یا با چاقوی جراحی خال برداشته می شوند.

روش خارج سازی کامل تراشه ای:

در این روش پزشک برای برداشتن خال از بیهوشی موضعی استفاده می کند و با چاقوی جراحی تیز و کوچک جراحی سطح خال را برش زده و آن را با پوست مجاور همسطح می سازد.

 

 

مراقبت های بعد از خال برداری چیست؟

بعد از خال برداری نباید تا ۲۴ ساعت به پوست اب بخورد. مرتبا روی جای سوختگی از کرم سوختگی و کرم های دیگر استفاده شود. بعد از خالبرداری بهتر است یک هفته بیرون نروید تا نور خورشید باعث ایجاد لک در این نواحی نشود. بعد از اینکه زخم ها تا حدودی رو به بهبودی رفتند از کرم ضد افتاب بدون رنگ استفاده کنید زیرا رنگ های موجود در کرم به زیر پوست نفوذ کرده و ایجاد لک میکنند. البته در هنگام جوش زدن هم بهتر است این کار انجام نشود زیرا منافذ سطح پوست باز هستند و پس از چند روز جای جوش تبدیل به لک می شود.

 

برای مشاهده عکس های قبل و بعد خالبرداری  گالری تصاویر را چک کنید.